www.gezdikce.com



Çok önemli kararlar hep bir anda verilir ya, bizim de hikayemiz böyle başladı...
İstanbul'da bir pazar günüydü, Modern Sanat'ı ziyaret etmiştik birkaç sergi vardı o gün. Çok keyifli geçen bu sergiden sonra gruptan ayrılıp Fındıklı'da bulunan Kahve Dünya'sında kahve keyfi yapmak istedik.

Sohbet kendiliğinden mi gelişti bilmiyorum. Bir anda birşeyler yapmamız gerekiyor dedim. Bu söylemden sonrası zaten kendiliğinden geliştirdi fikirleri ve bizi bu noktaya getirdi.
Bu fikri Çiğdem'e açmış olmamla ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum. Çünkü bunu O'na söylediğimde o kadar içten dinledi ki... Kaldıki bu kriz döneminde böyle riskli bir projeye başlamak buna emek vermek, yatırım yapmak herkesin cesaret edeceği bir durum değil.

Ertesi günü "bu işler nasıl yapılır'ı" öğrenmeye başladık. Nerden başlayacağımızı bilmiyorduk işin aslı. Elimizde hiç bir döküman yoktu. Sadece gezmeyi, bu gezileri yazıya dökmeyi çok iyi biliyorduk. Sorasında keşfedilmemiş mekanları keşfetmek ve bu yerleri paylaşmak...
İşte bu duygular ile herşey kendiliğinden gelişti diyebilirim. Çok istersen olur sözü kendini bu noktada kanıtladı :)
Sitemizin yapımı için çok değerli arkadaşlarımız olaya el attılar.Bizi bu işi yapmamız için ikna etmeye çalıştılar. Bu işin tutmayacağından bahsettiler... Ama ne güzel ki biz onları ikna ettik...
İş başladı ve sona ermesine çok az kaldı. Tam da istediğimiz gibi bir sitemiz olacak inşallah... Sade ve herşey yerli yerinde. Ne isterseniz hemen ulaşabileceğiniz, çöpçatanlık sitesi olmaksızın ilerleyecek olan üyelerin kendilerini rahatça ifade edebileceği bir yer(!)...
Amacımız; gezdikce paylaşan, bu paylaşımla yazılan yazılar, fotoğraflar, mekanlar, tarihi ve kültürel yerleri tanıma fırsatı bulan üyeler.. Bu fırsatlar ile yeni insalarla tanışan, tanıştığımız bu insanlarla yeni organizasyonlar yapan, bu organizasyonlar ile yeni mekanları sizlere tanıtmak.
Gezdikce eğlenmek bizim amacımız. Eğlendiğimizde de tekrar tekrar gezmek(!). Gezdikce üretmek(!)... Yani başladığımız yerden uzaklaşmadan, uzaklaşsan da aynı amaç ile tekrar bir araya geleceğimiz bir yer olacak gezdikce.com

Eğer siz de bize katılırsanız; ne mutlu bize....
sevgiler..

Yorumlar

citlembik dedi ki…
Bu yaızyı buraya koymakla ne iyi etmişsin. Çok mutlu oldum. Daha çok yeni ve çok başındayız ama gene bile geriye baktığımda yazdıklarına bakılırsa bi hayli yol katetmişe benziyoruz. Haydi hayırlı işler o zaman bize...
Fethiye Erkaş dedi ki…
Çiğdem; kafamda şu bir aydır kaç tilki dolaşıyor bir bilsen... onu yapsak bunu yapsak... ne güsel şeymiş böyle uğraşlar, yeni işler yapmak. senle bunları yapmak benim için nasıl bir keyif nasıl bir şans anlatamam... Teşekkürler.. Allah yolumuzu açık etsin...
Adsız dedi ki…
Fethiye ve Çiğdem :)eminim çok güzel şeyler olacak! başarılar dilerim. Desene Fethiye az geziyordun; bu sayede daha da az gezersin:)
Serhad dedi ki…
Selam Fethiye;

Fikir gercekten cok guzel. Projenin basarili olacagindan eminim.

Benimde bu konuda size bir tavsiyem olabilir. Madem mekanlar gosterilecek sitede birde bolum yapin. Dizilerde, filmlerde gordugumuz mekanlarada gidin :) Kapalı mekanlarda burada gosterilebilir mesela. Budan benden bir katkı olsun :)

Hemen siteye uye oluyorum, guzel olsun hersey.
Fethiye Erkaş dedi ki…
Teşekkürler Serhad; senden bunları duyuyor olmak çok güzel bizim için... İnan bu aralar çok mekan keşfetmeye çalışıyoruz. Yeni yerler, yeni mekanlar, tarihi yerler... Aktiviteler... Lütfen bir gün sen de katıl bize, beyin fırtınası yaparız hem, bize çok güzel fikirler vereceğinden hiç şüphem yok.
sevgiler...
Serhad dedi ki…
Çok güzel bir teklif aldım :)

Tabiiki de size katilmayi cok isterim. The Junction'da yediginiz yemegi simdi okudum. Sanirim cok iyi bir grup olmussunuz :)

Gorusmek dilegiyle

Mutlu bir yil olsun bizler icin
Fethiye Erkaş dedi ki…
Harikasın Serhad, gurubumuz şuan çok kalabılık değil, ama değişik aktiviteler ile keyifli geziler gerçekleştirmeyi umuyoruz. site tam olarak şubat ayında tamamlanmış olacak, şuan fotoğraf bölümü aktif değil, fotoğraf bölümü de bittikten sonra daha hareketli olacaktır. sayfanın üst kısmındaki fotoğraf ve test için konuldu, bittiğinde daha büyük ve hoş bir fotoğraf konulacak. Eminim sen de gezmeyi ve bu gezilerini paylaşmayı seviyorsun, ne güzel ki doğru yerdesin:)) senin de yazılarını okumaktan keyif alacağız:)) bu kriz döneminde en verimli aktivite yazmak herhalde:))

Fikirlerin için teşekkürler..

sevgiler.
fe.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek