ATAM!

Atam;

Yıl 2010; neler değişti, kaç kuşak geldi geçti. Atatürkçü düşünce ışığında bizlere gösterdiğin yolda, emin adımlarla yürüyoruz.

Atam; dedim ya çok şey değişti diye. Her çağın düzenine uyum sağlamış, bundan sonra da uyum sağlayacak Atatürkçü düşünce, ne üzücü ki artık suç sayılıyor.

Atam; kurtuluş mücadelesi sonucu kazandığımız şuanki özgürlüğümüzü Türk Gençliği olarak daha nice kuşaklara aktaracağız. Son zamanlarda gurur duyduğum bu egemenlik zaferimizden bahsetmek, sevinçlenmek, eli silah tutan dağa tepeye çıkıp eşkiyalık yapan kişilerle aynı cezai baskıyı görüyor.

Atam; biz bu aydınlık günlerin ne badireler atlatılarak kazanıldığını, bire bir şahidi olmuş ve bu onur ile yaşamına devam etmiş dedelerimizden dinleyerek büyüdük.Belki pek çoğu şuan hayatta değil! Bundan da memnun olan, "artık o günlerin canlı tanığı kalmadı" düşüncesinden kendilerine pay biçen ve o günleri unutturmaya çalışan bazı zihniyetler hakim! Ancak bu durumdan kendine medet uman ve sevinen kişiler bilsinler ki; içimizde yaşayan bu vatan sevgisi, asla dinmez, dinmeyecek.

Atam; eli kalem tutan ile eli silah tutana aynı gözle bakılıyor artık. Pek çok aydın kişi, bu yola baş koyup, değerlerine sahip çıkıp, büyük bir onurla yılmadan senin izini takip ediyor.

Atam; açılım adı altında bizlere gövde gösterisi sunan "açılın biz geliyoruz" edasında yaşanılanlar üzücü, fakat Atatürkçü düşünceye ve Cumhuriyetimize sahip çıkma gücümüzü daha da arttırmakta.

Atam; bize bıraktığın çağdaşlığın temeli ilkelerini ve 86. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi emanet ettiğin gibi yüceltip sahip çıkıyoruz ve çıkacağız! Cumhuriyet, kendi çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımızdır. Bu bilinçle Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek bizim en büyük ve vazgeçilmez görevimiz olmaya devam edecek. Bunu hangi şartlarda olursa olsun yerine getireceğimize söz veriyorum.

Ne Mutlu Türküm diyene!



"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz. Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz."
Mustafa Kemal Atatürk!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek

Özgün Olmak