City Of Angels; Benim kült filmlerim arasındadır. İlk sıralarda...

Ancak her izlediğimde farklı bir düşünce sarıyor beni... İlk izlediğimde Nicolas Cage'i aşık olduğum kişiye benzetmişdim! Hala benziyor o ayrı... Sonraki izlenimlerim de aşk üzerineydi ancak biraz daha gerçek yaşam yorumları ile bakmışdım filme.

Bugün ise film içinde tek bir sahneye odaklandım! Ekli fotoğrafın olduğu sahne bu!

Günümüz ilişkilerinde tek kriter kariyer ve bununla beraber maddiyat hakim hep. Aslında evliliklerin çoğu biraz da para üzerine kurulu değil mi? Ben de paranın önemli olduğunu düşünüyorum ancak bir sınıflama yapmıyorum! Herşeyden önce bulunduğun konumda zaten birşeyler kendinliğinden gelişiyor. Sana ulaşması zor olmuyor, değerini kaybetmeden tercihlerini özgürce yapabiliyorsun, yapabilmelisin!

Yaşamın kendisi bir mücadele değil mi zaten?

Filmde dikkatimi çeken konu şuydu; esaskadın, bir doktor ve başarılı bir kişi... Hayatına tahmin edemeyeceği özel bir kişi giriyor. Bu kişinin somut olarak tanımlanabilecek hiç bir sıfatı yok. Bildiği ve yaptığı tek şey hayattan zevk alma duygusu.
Filmden birkaç sahne ile bunu çok da güzel hissettiriyor, şeftali meyva tadının yaşattığı hazzı ve lezzetini, ya da denizde yüzmebilme yetisini... Bu sayede yaşamda varolmak için bunların çok daha önemli ve bağlayıcı olduğunu... Aslında anahtar kelime de bu sanırım; varlığının nerde olduğu?

Ve esaskadın bu kişiye aşık oluyor!
Filmde bu kez dikkatimi çeken buydu, sadece bu! Aşkın ne kadar sade ve yalın olduğu. Ne kadar şekilsiz olduğu... Aşkın tanıdıkça detaylarda gizli olmadığı... olmayacağı; detaydan uzak! beklentiden uzak! yaşadıkça güzelleştiği!

Bu tek taraflı değil şüphesiz...

Yorumlar

y. dedi ki…
o zaman bir kez de "himmel über berlin" filmini izzleyin derim. city of angels amerikan versiyonudur ve tadı doyumusuzdur elbet ama melek damien sizi büyüleyecek :)
sevgiyle
Fethiye Erkaş dedi ki…
Merhaba,

izlenecek filmler listesine ekledim, tavsiye için de ayrıca teşekkürler,
çok çok selamlar,
Fe.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek