Değer Bilmek


“Değer bilmek; kaybedince arkasından ağlamak değil, yanında iken sımsıkı sarılmaktır.”
 Mevlana

En sevdiklerimiz değil mi en kolay incittiğimiz? Nasıl olsa bizi çok seviyorlar. Her ne olursa olsun bizimle kalacaklar. Onlar bizim ailemiz, eşimiz, sevgilimiz. Bize kızsalar bile asla gitmezler. Affederler... değil mi?
Bir ömür bize tahammülleri vardır. Kızsak da arkalarını dönüp gitmezler... değil mi?
Bazen ne kadar kolaydır... Ne kolay sinirler tepemize çıkar.. Sözler ağızdan dökülür... Kapılar çarpılır... Telefonlar kapatılır... Bunlar sesli tepkiler. Bir de sessiz olanları var. Görmezden gelmek. Yokmuş gibi davranmak...

Özür dilenir ve geçilir her defasında... sevginin gücü denir... affedilir... çünkü öncesinde de affedilmiştir. Ya da sessiz kalınmış sabır gösterilmiştir.

Değişen nedir peki? Değişen yok. Değişmeyen var. O da sevgi ve değer kıymet bilmek. Sahte olmayan, tüm samimiyeti ile sunulan sevgi ve kıymet.

Bizi sevenin kıymetini yeterince biliyor muyuz?

O elimizi tutan kadın ya da adamın bizi herşey rağmen sevdiğini. Peki onların da böyle bir sevgiyi hak ettiğini...

Şu hayatta en şanslı insan, sabırla sevilen, emekle sevilen, ne derse desin sevilen ve her defasında affedilen insandır.
Yıllar geçtikçe güzelleşip, olgunlaştığını fark ettiğin insan. Başka birine gözü kaymayan, tek kişiyi sevmeyi beceren insan.
Kıymet bilmek kavramı aslında pek çoğumuza göre göreceli bir kavram. Değer nedir? Kendine gösterdiğin özeni başkasına aynı şekilde sunabilme becerisi. Esirgemeden, eksiltmeden, yalan söylemeden, incitmeden, çıkar gözetmeksizin. Kendimize bu yaklaşımda bulunmuyorsak başkasına bu yaklaşımı sunmak imkansız sanırım.
Herşeyi kaybetmeyi göze alabiliriz. Para, ev, araba, eşya vs. Tek kayıp kendini kaybetme korkusudur. Kendi kıymetini bilirsen kaybetme korkun sevginde olur.

Kızgınlıklarını dizginlersin, ses tonunu ayarlarsın, emek verirsin, en önemlisi sevgi verirsin..
Her ne olursa olsun geç olmadan kıymet bilin... etrafınızda sizin kıymetinizi bilen ve değer veren biri varsa şanslısınız ve buna sahip çıkın... bu dönemde samimi, içten ve kendi gibi olan kişi ender kişi...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Guzel blog. yazilariniz okunmaya deger ve anlamli. Tesadufen sizi buldum.
Selamlar Alp

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prensip sahibi olabilmek

Etekleri Zil Çalmak