Enerji


Eskilerden kalma bir söz vardır; “deli mıknatısı gibiyim” diye. 



Bu bizim düşünce atmosferinde yarattığımız çekimle ilgili. Gün içinde bunu hepimiz yaşarız. Üst üste yaşanır bazen bazı durumlar.
Kişisel enerjimiz içimizden dışımıza doğru yansır ve bu hayatımıza doğru kişi ya da olayları çeker.
Çekim yasası durumu şöyle açıklıyor; kendimiz hakkında dışa vurduğumuz bu güçlü enerjiyi, tekrar kendimize çekiyoruz. Kuantumda bu daha açıklayıcı ve bilimseldir. Düşüncelerinizden herşeyi hayatınıza alabilirsiniz. Evren o kadar sistematik şekilde oluşmuş ve işliyorki, bi temiz zihin ile düşündüğünüzde hayatınızda zor dediğiniz başaramayacağınız bir şey yok. Önemli bir sınavdan 100 kişi başarılı olmuş ise, bu başarılı olan 100 kişiye dahil olmanızı engelleyecek hiç birşey olmamalı. En zekisi olunmayabilir ancak başarılır.
Etrafımız yarattığımız enerjilerin sinyalleri ile dolu. Biz bunlarla gün içinde hareket ediyoruz. Bunun farkına varsak da varmasak da bu gücün ve değişimin birer parçasıyız.
Ben bu konunun hem iyi hem de kötü yanlarıyla ilgileniyorum. Bu konuya merak sarmam da, dün arkadaşımın çantasından tohum çıkarıp aynı ortamdan birine hediye etmesiyle oluştu.
Tohum dediğimiz şey aynı oluşmamız düşüncemizdir.
Onu ekersin ve filizlenmesini beklersin. Bu bekleyiş sıradan bir bekleyiş değildir. Emek verirsin. Meraklanırsın, aklındadır hep, ortaya birşey çıksın ve ben bunu göreyim.
Hepimizin tercihleri farklıdır. Kimimiz domates eker, kimimiz biber, kiminiz hurma, kimimiz çiçek. Ama bir istek gücü vardır.
Hayatımız tercihlerimizden ibaret. Aklımızın erdiği günden itibaren oluşturduğunuz çevre ve kişiler bizim eserimiz ve seçimlerimiz.
Ektiğimiz tohumlar kimi zaman sevdiğimiz adam olmakta, kimi zaman işimiz olmakta, kimi zaman evliliğimiz, kimi zaman da sorumlu olduğumuzu düşünüp çevremizdeki insanlar.
Burada çok ince bir nokta var; iyi yanlarını gördüğünüz herşey size artı birşey sunar. Yani filizlenir, yrni bir dal ile çiçek açar. Olumsuzlar için karar verdiğiniz an bile değişim başlıyor.
İnsanın kendini bilmesi ve o yönde ilerlemesi yaşam kalitesini ve tecrübesini oluşturur.
Hayatımız kendi seçimlerimizden ibaret.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prensip sahibi olabilmek

Etekleri Zil Çalmak