Alışmak kelimesinin en ağır hali bu şüphesiz ; Alışamamak...(!)(!)


Bu aralar sorguların en büyüğünü yaşıyorum.

Yaşadıklarımdan biliyorum ki hayatta ölümden başka her şeye çare bulunuyor. Yaşam bu anlamda sırasıyla çıkarıyor karşına çareleri , sabırlı olmayı, olmak gerekliliğini öğreniyorsun. Bunu da acımadan öğretiyor sana. Ama yaşama ölüm haberi düştüğünde, yapılacak pek bir şey kalmıyor. Belki de tek şey, anıları taze tutmaktan geçiyor.

Ya sırasız yaşanan ölümler? Nasıl yaşanır, nasıl bir yürek acısı yaşatır bunu yaşamış olana kişiye... Düşüncesi bile çok ağır işte bunun!!!

Her şekilde birini kaybetmek, yokluğuna alışmak zor (!). Alışmak kelimesinin en ağır hali bu şüphesiz ; Alışamamak...(!)(!)

Yıllar sonra ölümle ilgili bu acı duyguları bana yaşatan şey, şüphesiz hepimizn yaşadığı şehitlerimizin acı kayıpları.... Kurşunlar beni, bizi sıyırdı(!)(!) Ama onları sıyıramadı; bu kez de olmadı. Aileler bu kez teskere haberi alamadılar. Aldıkları haberler kulaklarını bir ömür sağır etti...

Onların yaşadıkları yürek acısı tarifsiz, düşündükleri tarifsiz, zaten bu acı da sevgilerini tarifsiz kılmıyor mu? Bunu en açık hali ile ben görüyorum, biz görüyoruz değil mi?.... paylaşıyoruz...(!)

Allahtan rahmet diliyorum tüm şehitlerimize; bu son zamanlarda askerlerimize sıkılan kurşunların beni sıyırıyor olması, bizi sıyırıyor olması, maalesef gerçekleri sıyıramıyor olması beni derinden yaralıyor...

Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin(!)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok duygulu çok
yazıya hayran kalmamak
konusuna ağlamamak
içten değil,
alışmak..
citlembik dedi ki…
beni en çok etkileyen cümle ise yakınlarının aldıkları haberin kulaklarını bir ömür sağır etmesi cümlesi oldu. çok duygu yüklü bir yazı olmuş. bize hislerini bu kadar güzel anlattığın için çok teşekkürler... bu yazına sonuna kadar katılıyorum.
Fethiye Erkaş dedi ki…
tarif edilmeyecek kadar üzgünüm... kelimeler kifayetsiz kaldı bu acıyı anlatmaya... başımız sağolsun...
Adsız dedi ki…
çok gizemli ama bir o kadar da anlaşılır bir yazı... bu duyarlılığınız için sizi tebrik ediyorum. çok başarılı...
Adsız dedi ki…
harıka bır yazı olmuş. kurşunlar sıyırıyorun anlamı beni çok düşündürdü. ateş düştüğü yeri yakamasın artık. taşın altına elimizi koymanın zamanı geçti...

ali

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek