Sufi'nin Hayat Rehberi



Yeni bir kitaba başladım!

Biraz derin düşünce, biraz nasihat, biraz Sufi irfanı, biraz şiir, biraz öykü, biraz fıkra, biraz masal... "Sufi'nin Hayat Rehberi"yle, geçmişte ve bugün Sufi okullarında öğretilen temel prensipler bir arada. Birliğin ve bütünlüğün 99 şartıyla, insanın kendine yolculuğu.
Sufi akademisyen ve öğretmen Neil Douglas-Klotz, bütün erdemleri gündelik kaygılarla birleştirerek bir arınma kılavuzu oluşturmuş. Aşkta ve işte başarıya, Sufi üstatların evrensel bilgeliğiyle ulaşmanın yollarını anlatıyor. Mevlânâ, İdris Şah, Hafız, Rabia, İnayat Han ve daha nice ustadan ebedi öğütler...

Kitap başından başlayıp da aman tek sayfa atladım geri dönüp tekrar okuyayım tarzında değil. Ruh halinize göre rast gele bir sayfayı aralayın ve okumaya başlayın. İşte en akıcı yanı da bu kitabın! Sizi özgür bırakıyor, merakınız da ruh halinizde gizli kalıyor.

Kitabı okurken birşey daha dikkatimi çekti, kendi yaşadığımız topraklarda varlığını devam ettiren tarih ve kültürü yabancı kimselerin araştırıp, derleyip toplayıp kitap haline getirmesi etkiliyor. Bir de yabancı dilden dilimize çevrisi yapılmış eserlerin başarılı olması... Aslında böyle kitapları okurken çevirisini yapan kişileri de merak ediyorum, hiç kolay bir iş değil, bi lakis takdire şayan...

Kitap Çevirmen; Züleyha Geels

Kitabın Yazarı; Neil Douglas-Klotz, maneviyat, din ve psikoloji dallarında dünyaca tanınan bir akademisyen ve araştırmacıdır. uluslararası Sufizm Birliği'nin başkanıdır. Amerikan Dinler Akademisi mistisizm grubu kurucularındandır. Amerika'da doğmuş, hayatının büyük bölümünü Edinburg'da (İskoçya) geçirmiştir. Halen Edinburgh Institute for Advanced Learning yöneticisi ve Evrensel Barış Dansları topluluğunun kurucusudur. Yazarın daha önce "The Genesis Meditations" ve "Prayers of the Cosmos" adlı kitapları yayımlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek