Gezdikce.com



İnsanoğlu bu, olumsuzluklar karşısında daha bir hırslı davranıyor, ya da yaptığı işe çomak sokmak isteyenlere karşı inadına başarma hırsı ile dolup taşıyor.
http://www.gezdikce.com/ grubumuzdaki gezileri organize etmek adına bir turizm firması ile fikir alışverişinde bulunuyorduk. Onlar bizim için gezi organizasyonu hazırlıyor, biz de gezdikce grubu üyelerimiz ile gezilere katılıyorduk. Firma ile tanışmamız da kendilerinin bize ulaşması ile gerçekleşti. Çanakkale gezimizi de kendileri ile organize etmiştik. Diğer İstanbul gezilerimiz için de fikirler almış, en son geçtiğimiz hafta sonu Haliç gezimizi de bu firma ile planlamıştık. Ancak yeterli kişi sayısı oluşmamış, bu yüzden de firmanın organizasyon yaptığı bu geziyi bu nedenle iptal etmek durumunda kalmıştık. Ancak bazı üyelerimiz bu geziyi gerçekleştirmek istediler ve gezi için katılım az da olsa biz bize bir gezi olacak bir gezi gerçekleştirmeyi planladık. Ve rehberlik görevini de kendi aramızda paylaştık. Gezi programında bulunan tarihi ve kültürel yerleri araştırıp, okumalar gerçeleştirdikten sonra, en azından bu gezide nereyi gezdiğimiz hakkında az çok bilgimiz olacaktı.
Ancak ne oldu ise bu geziyi iptal edip, kendimiz planladığımızda anda olanlar oldu... Yukarıda bahsettiğim firma, sitemize izinsiz olarak bu gezinin iptal olduğunu açıklama gereği duymuş, sonrasında da terbiyesiz olarak nitelendirilecek şekilde tamamen bu işten para kazanmak amaçlı olduklarını belirten seviyesiz pek çok açıklama da bulunmuşlardı.
Bu yazılanlardan habersiz Gezdikce kurucuları olarak başka bir organizasyonu gerçekleştiriyorduk. "Olumsuz olaylar sizlere olumlu olarak döner" denir ya! Bu sözü kanıtlarcasına, gezdikce üyemiz sevgili Gözde saatin geç olmasına ragmen bize ulaşmış ve sitemizde hoş olmayan bu açıklamaları bize haber vermişti. Bu noktada anladık ki, gezdikce artık bir grup olmayı başarmıştı. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyordu. Üyelerimiz bir grup olduğumuzun bilincinde gezdikce’ye sahip çıkıyorlardı.
Ertesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız Piyerloti’de kahvaltı sonrası Haliç çevresi kültür gezimiz için daha bir hırslanmıştık.
Öncelikle belirtmek istiyoruz, bizim için önemli olan şey gezilerimize aynı ruha sahip daha çok kişinin katılıyor olması, bu yüzden ticari amaç gütmeksizin, çok cüzi rakamlarla daha çok yer gezme amacında olduğumuzdur.... Ve bu yüzden de İstanbul gezilerimizi elimizden geldiğince ücretsiz gerçekleştirme çabasında olacağımızdır. Sadece üyelerimizin ekstra ücretleri kendilerine ait olacaktır.

3 Mayıs Pazar günü http://www.gezdikce.com/ olarak Ayasofya’yı keşfe çıkıyoruz. Gezdikce üyemiz ve aynı zamanda kokartlı rehber olan Serhat Engül bize Ayasofya tarihini anlatarak, unutulmayacak bir gezi olacağı inancındayım; ben daha önce Serhat ile Ayasofya’yı gezme fırsatını yakaladım, sakın siz kaçırmayın.

Keyif dolu gezilerimizin olması dileğiyle,

Sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek