Doğa Kendine Ait Olanı Geri Aldı!

Doğa kendine ait olanı geri aldı.

Bugün yine işe gitmek için erken uyanıyorum, mırın kırın ederek hazırlanıyorum. Biraz daha uyku biraz daha uyku istediğim tek şey bu! Hazırlanırken de haberleri dinliyorum TV.'de... O ara fark ediyorum dışarıda inanılmaz bir yağmur, dinmek bilmiyor... Haberler sadece sel dolayısıyla yaşananları manşetten veriyor.
İçler acısı görüntüler hakim, herkes perişan, karma karışık bir hal hakim görüntülerde. Haliyle kendi halime bakıp, etrafı böyle perişan halde görmek beni fazlasıyla sarsıyordu. Nasıl olur da 2009 yılında bu kadar kayıp yaşanır?
Tek bir açıklama var; doğa kendine ait olanı geri alıyordu.
Böyle, çünkü çarpık yapılaşma sonucu; her yer ev, her yere konut, her yer yol olmadı mı? Çıkarlar, bilinçsiz yapılaşma sayesinde, olmayanı tekrar yaratma gücü aslında herşeyi yok etti... Giderken de zaten fakir olan bizleri, ki şu kriz döneminde başka bir yerden daha vurdu. Kayıp büyük, can kaybı çok büyük.
Herşeyi yaparsınız, ev yaparsınız, yol yaparsınız, çalışırsınız, güçlenirsiniz ama bir insanı tekrar yaratamazsınız. Yakınını kaybetmiş bir aileye başsağlığından başka diyecek bir şey sunamazsınız. Sunacağınız hiç birşey size kazanç olmaz... geri dönüş olmaz...
Doğa hiç birini dinlemeden su yolunu buldu... Su kendi bildiği yoldan gitti...
İzlediğim, içime işleyen tek bir görüntü var; dere yatağında bir kişi akıp gidiyordu kollarını çırparak, çok acı...
Suçlu aranmamalı; kişiler bilinçli, duyarlı ve dürüst oldukları sürece doğa bize kendi gibi davranır ve biz bu sayede varlığımızı devam ettirebiliriz...
Bu acıları unutmamamız ve daha duyarlı olmamız dileğiyle...

Yorumlar

citlembik dedi ki…
Aynen öyle. Doğa kendine ait olanı geri alıyor sadece ... Hepsi bu... Ağzına sağlık.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek