Türk Kızı Ayşegül'ün Gurur Günü


Yeni bir haber değil, ancak okuduğumda çok etkilendim ve paylaşmak istedim.

Türkiye'den 14 yasindayken ailesi ile birlikte göç ettigi ABD’de, New York’un Manhattan bölgesindeki ünlü Baruch College’da “Ekonomi ve Siyaset Bilimi” okuyan 22 yasindaki Aysegül, Amerikali arkadaslarina fark atarak okulunu ikinci bitirmeyi basardi.

New York’taki dünyaca ünlü Madison Square Garden spor salonunda yapilan mezuniyet töreninde 4 bin 184 ögrenci diplomasini alirken onlari yaklasik 20 bin veli ve yakinlari izledi. Mezun olduklari Baruch College’da 4.0 tam puani ile en yüksek bitirme notunu alan Veronika Ilyuk (21) ile birlikte 2 bin 184 mezun içinde kürsüye çikarak konusma yapmaya hak kazanan Aysegül, dinleyicilere duygulu anlar yasatti.

ABD’ye daha 14 yasindayken geldigini anlatan Aysegül, ailesine kendisine verdikleri için tesekkür etti. Aysegül, bireysel sorumluklarin önemine degindigi konusmasinda, insanlarin para kazanma hirslari olabilecegini ancak bunu yaparken kendi idealleri ve degerlerini kaybetmemeleri gerektigini söyledi.

Kendisinin özel degil bir devlet okulundan mezun oldugunu ve bunun çok önemli bir basari oldugunu belirten Aysegül, herkesin buna deger verip katkida bulunmasini istedi.

Yüksek ögrenimini Ingiltere’deki ünlü London School of Economics’de yapmak istedigini belirten Aysegül, bunun için gerekli bursu henüz alamadigini, ancak yüzde 90 gelecek yil bu okulda okuyacagini ve ögrenimini tamamladiktan sonra da Türkiye'deki ya da uluslararasi bir yardim kurulusunda çalismayi düsündügünü söyledi.

http://www.hurriyetusa.com/manset_detay.asp?id=25047

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek