İyi ki varsın(!)

Sadece iki kelimeden oluşuyor ama yaşattığı anlam ne kadar derin.
Ne güzel bir şey birine "iyi ki varsın" diyebilmek. Bu sözü söylemek ya da duymak varlık hissini doruğa ulaştırıyor. Bence bu lafı söylemek daha anlamlı. Etrafımızda varlığından mutlu olduğumuz ve bunu dile getirebildiğimiz kişilerin olması zaten yaşamda huzuru kendiliğinde getiriyor.
Bu sayede hissedilen ne ise başka birşey söylemeye gerek bile kalmıyor.En güzeli bu zaten; benim için...

Buna ihtiyaç var mı? Bence var; öğrendiklerim bunu gösteriyor(!). Varlığımızı devam ettirebilmiz için güven önemlidir, bunu ifade etmenin belki de en güzel şekli bu sözü söylüyor olmaktan geçiyor.
Soru işaretlerini kaldırır, sadakat kendiliğinden oluşur. İyi ki varsın; çünkü ben senle varım-ı ifade eder. Bu sözün ardındaki anlam sahte olmayı engeller.

Herşeyde olduğu gibi bu duygunun gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Sonrası doğanın gücü ile kendiliğinden gerçekleşir. Zaman da beraberinde emeği oluşturur. Emek olan yerde de sadakat var olur. Geçen zamanın bu güzelliği alışkanlıklara dahil etmemesi için mücadele vermek, özel tutmak gerekli. Çünkü tesadüfen oluşmuş ve rütine bağlanmış alışkanlıklarda emek olmadığı için yerine daha iyi alternatifler bulunduğunda bırakılırlar. Görünürde önemli gibi görünseler de, anlamı düşünüldüğünde önemi yoktur. Zaten işin büyüsü de burada saklı; vazgeçemediğin şeyler için "iyi ki varsın"

Sahtekarlıklar, küçük hesaplar değil mi yıllar süren pek çok şeyi bitiren...
"iyi ki varsın"

Yorumlar

NiLgÜn dedi ki…
İyiki varsın ve çok değerlisin...
Adsız dedi ki…
beautiful world

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek