Engelleri aşan, ışık hızında asansör:)


Hepimiz bir kez olsun metro duraklarında bulunan asonsörleri kullanmışızdır. Bu asonsörlerin öncelikli kullanım amaçlarını da biliyoruzdur. Yaşlı, hamile ve engelli kişiler için kullanılması gerekli olan uyarıları da okumuş, özeni de gösterme çabasında bulunmuşuzdur şüphesiz.

Şahsen ben her sabah metro ile işe gitmek için bu asansörleri kullanıyorum. Kullanıyorum çünkü, tam da yolumun üzerinde....
Bu sabah da metroya ulaşmak için asansörü kullanmak istemiştim. Sıkılmadan da uyarı yazısını okumuş ve asansörün gelmesini bekliyordum. Geldi gelmesine de, içerisinde bulunan kişiler inmek için sırasını beklerken, kapılar bir anda kapanıverdi...

Şaşkınlık bu ya; aslında bu durumu daha önce de yaşamıştım, asansörün kapıları açılıyor, ancak ne asansörde bulunan kişiler inmeye fırsat buluyor, ne de asansöre binmek isteyenler için bu mümkün oluyordu.
Peki nasıl olur da bu hızda çalışan ve uyarı yazıları gözümüze gözümüze konulan asansörleri ihtiyacı olan kişiler kullanabilecekler di?
Ki ben o kadar hızlı birisi olarak bu sabah da kaçırmışım asansörü...

Şaşırdım!
Ama yarın? Ama yarın....


Engelleri aşan, ışık hızında asansör:)

Yorumlar

citlembik dedi ki…
Öncelikle yazına verdiğin başlığa bir anlam yükleyemedim. Zaten her başlık anlamlı olacak diye bir kaide de yoktur ki yazıların başlıkları yazılan yazının içeriğyle doğru orantılı ilerler. Yazının sonuna geldiğimde ise gülmeye başladım. Ama yarın ama yarın kısmında... Ve efet engelleri aşan ışık hızında asansörler olsun !!! Güzeldi. Aklına sağlık !

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek