Sahici 2010


2009 yılının son dakikalarında 2010 yılına merhaba derken, dilekler bir bir sıralanır düşüncelerimizde...isteklerimiz, beklentilerimiz, yeni yeni başlangıçlar...
Dilekler hep istenir şüphesiz, ancak yeni yıl ile istenen dilekler daha anlamlı olacaktır... Çünkü yeni bir yıl gelir.

Bu yıl dikkatimi çekti, bu son günde hava olması gerektiğinden daha sıcaktı. Yeni yılda kar yağardı eskiden, hava durumları mevsiminde yaşanırdı. bu yüzden üzerinde düşündürdü bana, geçmiş yılların aksine bir bahar havası hakim, sanki Nisan ayı havasını yaşadık. Milenyum yıllarını yaşadığımız şu günlerde değişen çok şey var. Doğa bile başka türlü karşılıyor yeni yılı.

Belki de bireysel dileklerimizi bir kenara bırakıp, yaşadığımız şu evren için dileklerde bulunup da kararlar almamız gerekiyor. En önemlisi harekete geçmek adına birşeyler yapmamız gerekiyor. Artık ilişkilerin sanal dünya üzerinden yürüdüğü, kucaklaşmaların yerini, sanal alemde görüntülendiğimiz, belki bu görüntülerin de kayıttan ibaret olduğu, yaşadığımız bu sanalın da sanal hali, evreni de değiştirmekte. Aslında bir nevi bize sinyaller vermekte kıymetli doğa, bu anlamda farkında olmamız gerektiğini anlatmıyor mu?

Yeni yılda lapa lapa yağan kar, Ocak ayı ile özdeşleşmiş bembayaz kar ile kaplı doğa ile merhaba demek yeni yıla...

Geçtiğimiz gün bir film izledim, insanların vücutlarına çip yerleştirip, onları bu sayede kontrol edebiliyorlardı, artık herşey değişmeye başladı, değişmez dediğimiz şeyler değişmeye başladı... Bunlar gerçek değil gibi görünmekte ancak gerçeğe çok yakın. Topu topu üç yıl önce 3G ile iletişim imkanı var mıydı? Gelecek çok parlak, ancak bedelleri çok ağır olmakda kanımca...

Yaşam kaynağı doğa bile değişim içerisine girmiş ise, sahicilik imkansızdır. Sahicilik olmaz ise, hava sıcaklığı daha da artacak, rüzgar olmayacak. Rüzgar olmaz ise, yüzümüze belki de asla bir yel esmeyek, rüzgar olmaz ise yelken hareketlenmeyecek.

Rüzgar olmaz ise yağmur yağmayacak. Yağmur yağmaz ise yaşam en basitinden anladığımız dilde; duracak...

Sahici bir 2010 dileklerimle,

Merak edenler için; benim 2010 yılı dileğim, 2010 sağlıklı geçsin, inşallah 2011 yılını beyaz karlar ile karşılarız...

"2010 yılında istekleriniz istediğiniz şekliyle ve zamanında gerçekleşsin"

Yorumlar

Fethiye Erkaş dedi ki…
Şu çip olayında abarttığım düşünelebilir, "bunlar ancak filmlerde olur, çok film izliyorsun sen fethiye" yorumlarını duyar gibiyim:)) ancak bahsetmek istediğim de buydu zaten... "bunlar ancak şuan için filmlerde olur...???"

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etekleri Zil Çalmak

Prensip sahibi olabilmek